Прокуратура області спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з приватних товариств. Останній обґрунтовано підозрюється у перешкоджанні діяльності Збройних Сил України та несанкціонованому втручанні в роботу мереж електрозв’язку, що спричинило блокування інформації.

За даними слідства, згаданий керівник компанії, що є провайдером інтернет-зв’язку, наказав своїм підлеглим налаштувати роботу бездротових точок доступу на частоти спеціальних користувачів радіочастотного ресурсу України. Відбувалося це, звісно, не заради цікавості чи недолугих жартів таких собі «радіохуліганів».

Очолювана директором компанія стала використовувати заборонені частоти для передачі сигналу своїм абонентам, тобто з комерційною метою. Однак, як з’ясувалося, саме це призвело до нестійкої роботи іншого телекомунікаційного обладнання, перебоїв у функціонуванні станцій, і, зрештою, втрати зв’язку в одній із розташованих неподалік військових частин...

Повністю очистити радіоефір від перешкод удалося лише після того, як незаконні дії фігуранта цього кримінального провадження викрили співробітники управління СБУ в області. До відповідальності його притягують за двома статтями Кримінального кодексу. Найвагоміша з них світить позбавленням волі до 8 років.