Ця трагедія — перша смерть учасника експедиції на станції за весь час українських досліджень.

«Нині ми з’ясовуємо всі обставини смерті, попередньо відомо, що він наклав на себе руки через особисті проблеми. На жаль, усі ми живі люди, і ніхто заздалегідь не знає, що для кого стане останньою краплею чи соломинкою, яка зламала спину», — повідомив керівник Національного антарктичного наукового центру МОН України Євген Дикий.

Василеві Омеляновичу було 35 років. Він закінчив Полтавський кооперативний інститут і працював кухарем у рідному Малині на Житомирщині. Василь мріяв стати корабельним коком, але після знайомства з полярником почав працювати кухарем в антарктичних експедиціях. Це була вже п’ята його зимівля на станції «Академік Вернадський». У складі 25-ї української експедиції він прибув до Антарктиди 21 квітня.

Наразі на станції «Академік Вернадський» залишаються 10 учасників української експедиції, які по черзі виконують обов’язки кухаря. У НАНЦ зазначили, що нині вирішується питання доставки тіла в Україну.

Міністерство освіти і науки України та Національний антарктичний науковий центр висловлюють щирі співчуття рідним, друзям та близьким загиблого.

Фото зі сторінки НАНЦ у Фейсбуці.