Як і раніше, діє він під егідою комунального АТП. Тож щодня за графіком виїжджає на чергування в той чи інший мікрорайон міста, щоб землякам було ближче й зручніше принести туди використані батарейки, люмінесцентні лампи, термометри.

За таких умов небезпечні відходи вже не потрапляють у прибудинкові контейнери й, відповідно, — на загальноміське сміттєзвалище. Спочатку їх накопичують та зберігають із дотриманням усіх правил безпеки, а потім централізовано вивозять на спецпідприємство за межі області для промислової переробки й утилізації.

«Екобус» у Полтаві почав працювати торік. Відтоді за його допомогою комунальники зібрали 5 тонн батарейок, майже 22 тисячі люмінесцентних ламп і понад 800 термометрів.

Прикро лише, що на хорошій і потрібній справі знову піаряться деякі міські посадовці та чиновники. Хоча насправді налагодити окреме збирання небезпечних відходів міських посадовців і чиновників фактично змусив екологічний активіст Сергій Антоненко та його однодумці. Після кількох років безуспішного оббивання порогів міськвиконкому пан Сергій подав позов до суду, аби служителі Феміди спонукали міську владу виконати вимоги закону стосовно поводження з такими відходами. Зрештою, саме в суді було укладено мирову угоду, після якої профільні посадовці та чиновники нарешті «заворушилися»: було придбано й запущено в дію згаданий спецавтомобіль.

Фото із сайту Полтавської міськради.