Протестувальники принесли плакати «Вчитися під керівництвом Імаса? Нізащо!», «Дайте нам можливість здобути олімпійське золото для України!», «Освіту від колапсу врятує тільки страйк!» тощо.
24 вересня в коледж прийшла ліквідаційна комісія. Через це сталися сутички за участю студентів, викладачів закладу, членів реорганізаційної комісії, яку очолює ректор НУФВіС Євген Імас, співробітників поліції. За інформацією представників коледжу, кілька осіб постраждали від дій правоохоронців. У київській поліції натомість заявили про відкриття кримінального провадження за статтею «Хуліганство», повідомляє Укрінформ.

Тим часом у Міністерстві освіти і науки наголошують, що йдеться саме про реорганізацію коледжу, а не ліквідацію. Під час реорганізації коледж як відокремлений структурний підрозділ приєднають до НУФВіС. За ним збережуться права фінансово-господарської самостійності, зокрема, вести окремий баланс, відкриття реєстраційного рахунку в органах державної казначейської служби з правом мати код мережі тощо. Всі студенти продовжать навчання в «Олімпійському фаховому коледжі імені Івана Піддубного Національного університету фізичного виховання і спорту України». А нині навчальний заклад не відповідає вимогам законодавства, необхідним для набуття ним статусу в системі вищої освіти, зазначають в міністерстві. І уточнюють, що питання реорганізації Олімпійського коледжу унормовано розпорядженням уряду № 1083-р від 02.09.2020 та наказом МОН від 18.09.2020 № 1149.

Коментуючи аргумент представників закладу про те, що він перебуває на балансі Києва, т. в. о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що коледж в будь-якому разі є державною власністю. Він також відреагував на заяви про «рейдерство», в якому незгодні з приєднанням звинувачують уряд. «Власник — держава. Яке рейдерство? Держава забирає в держави? Це підміна понять», — стверджує очільник міністерства, повідомляє «Радіо Свобода».