У День захисника України на площі Конституції перед будівлею парламенту Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вручив сертифікати 54 кращим курсантам і слухачам військових вищих навчальних закладів на призначення стипендій на 2020—2021 навчальний рік (на знімку).

Відкриваючи урочистий захід, глава парламенту зауважив, що цей день став для всіх і святковим, і днем скорботи, оскільки багато українців віддали життя за те, щоб його відзначали в мирному Києві — у державі, в якій триває війна. «Найголовніше для будь-якої держави, для будь-якого суспільства та для будь-якого офіцера — життя людей. З 1 січня 2020 року в книгу пам’яті додалося ще 46 осіб, які віддали свої життя на Донбасі за нашу країну. Це треба пам’ятати, шанувати, та зробити так, щоб записів у цій книзі було якомога менше. А завдання-максимум — щоб там були лише пусті аркуші», — наголосив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради побажав, щоб захищати країну зі зброєю в руках доводилося якомога рідше. Але й не забувати, що можуть виникати моменти, «коли вся держава повинна ставати на захист своєї територіальної цілісності та суверенітету».

«Дуже пишаюся, що можу привітати вас у цей святковий та сонячний день на мирних вулицях нашої столиці», — сказав Д. Разумков.

Керівник парламенту додав, що під час поїздок на схід та спілкування із військовими командирами завжди бажає одного — щоб кількість тих, хто заступив на бойове чергування, завжди дорівнювала тій кількості, хто повертається. «Ви — майбутні офіцери та командири. Щиро вам бажаю завжди цінувати своє життя і життя своїх підлеглих. Зі святом! Слава Україні!» — сказав він.

В урочистих заходах з нагоди Дня захисника України також брали участь Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, заступниця глави парламенту Олена Кондратюк, народні депутати, міністри, глави відомств, представники військових вищих навчальних закладів, учасники АТО/ООС.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут>>>