Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський. Перше питання, анонсував глава держави у своєму відеозверненні, стосуватиметься необхідності запровадження довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах. «Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?» — озвучив Президент перше запитання.

Друге запитання в межах загальнонаціонального опитування стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони. «Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?» — озвучив запитання Володимир Зеленський вчора. Він зауважив, що всі важливі питання вирішуватимуться за участі громадян. «Приходь і вирішуй», — сказав гарант Конституції.

Запропоноване Президентом загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, проте дасть можливість кожному громадянину висловитися щодо важливих для суспільства питань. Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ. Держава ставить прямі запитання суспільству та отримує прямі відповіді без посередників.