Від імені керівництва парламенту військовослужбовців і майбутніх захисників привітала заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. Вона побажала ліцеїстам успіхів у подальшому навчанні.

«Тема сьогоднішнього уроку надзвичайно важлива. Цього року ми відзначаємо 30-річчя з дня проголошення Декларації про державний суверенітет України. І саме в дев’ятому розділі цього документа зазначено, що Українська РСР має право на власні Збройні Сили», — зазначила Олена Кондратюк.

Водночас вона зауважила, що у військовому ліцеї імені Івана Богуна нині навчаються 42 ліцеїстки. «Є ідея та бажання провести зустріч з ученицями ліцею і ми це обов’язково зробимо після завершення обмежувальних заходів», — зазначила Олена Кондратюк.

Також учасників онлайн-уроку привітав директор Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України Володимир Мірненко, який розповів про систему військової освіти та можливості вступу до навчальних закладів.

Для ліцеїстів було проведено онлайн-екскурсію знаковими місцями парламенту. Також екскурсовод розповіла про вшанування пам’яті військовослужбовців Національної гвардії України, які загинули під стінами парламенту в серпні 2015 року.

Директорка Освітнього центру Верховної Ради Марина Терещук розповіла про законотворчу діяльність парламенту.

Ліцеїсти цікавилися законодавчим процесом з упровадження стандартів НАТО, парламентського контролю в забезпеченні національної безпеки та Мінських домовленостей.

Керівник Інформаційного управління Тарас Пастушенко привітав ліцеїстів зі святом і зазначив, що вони прийняли надзвичайно важливе рішення — присвятити життя захисту своєї держави.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.

Фото Інформаційного управління апарату Верховної Ради України.