На знімку: Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган під час підписання документів.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом заяви для ЗМІ в Стамбулі, інформує прес-служба глави держави.

Президент Туреччини зі свого боку констатував, що було підписано важливі угоди, і це стало можливим завдяки перемовинам глав держав у форматі віч-на-віч, переговорам між делегаціями та в більш тісному колі. «Ми зробили ще один крок до прогресу», — наголосив Р. Ердоган, зауваживши, що цими угодами буде втілено дуже багато пунктів спільних українсько-турецьких проектів.

Він нагадав, що відвідував Україну перед початком епідемії коронавірусу, і під час його візиту відбулося 8-ме засідання Стратегічної ради високого рівня. «Той факт, що ми зустрічаємося з паном Зеленським через дуже короткий термін після нашої останньої зустрічі, є демонстрацією нашої спільної волі до розвитку наших стосунків», — додав Президент Туреччини.

За результатами переговорів двох президентів було ухвалено й спільну заяву, в якій визначено плани подальшого співробітництва. Зокрема, в цьому документі вказується, що «Турецька Республіка підтверджує свою беззастережну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах і вітає співробітництво в рамках Кримської платформи, ініційованої Україною». Також Анкара сприятиме євроатлантичній інтеграції України та поглиблюватиме військову співпрацю.

Окрім того, президенти прийняли рішення створити новий формат українсько-турецького діалогу з політико-безпекових питань — щорічні зустрічі міністрів закордонних справ і міністрів оборони за формулою «два плюс два».

Окремо лідери двох держав відзначили важливість якнайскорішого завершення переговорів щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною.

Фото прес-служби Президента України.