Під час акції «1 000 000 дерев за 24 години» на Закарпатті.

На Закарпатті її підтримали в усіх двадцяти держлісгоспах. Зокрема, у Мукачівському висаджувати молоді деревця зібралися трохи більше сотні активістів. Серед них — голова ОДА Олексій Петров, його заступник Віталій Цвігун, голова Мукачівської РДА Василь Чигринський. Разом із начальником облуправління лісового і мисливського господарства Віктором Яковцем очільники краю та району висадили перші рядки молодих деревець. Потім до роботи взялися співробітники обллісмисливгоспу, трохи згодом їм на підмогу прибули і службовці Чопського й Мукачівського прикордонних загонів та екологи.

— Акцію провели в урочищі Рафайново Мукачівського лісництва біля села Гут, — розповів директор лісгоспу Василь Анталовський. — На недавньому, вже нинішнього року, зрубі площею 1,3 гектара висадили 8500 саджанців. Із них — 6500 дубків, а решта — ясен і явір. Має минути двадцять років, щоб дубки стали дорослими. Через п’ять літ почнемо проводити тут рубки догляду. Це відповідальна й клопітна справа — треба залишати найбільш міцні деревця, з яких виростуть справжні велетні...

Загалом, за словами директора, лісгоспу належать майже тридцять тисяч гектарів угідь, з яких дубові насадження у всіх лісництвах займають трохи більше п’яти тисяч гектарів.

У короткому коментарі «Голосу України» очільник Закарпатського обллісмисливгоспу Віктор Яковець наголосив, що в області надають великого значення лісовідновленню, і засаджуються молодим лісом площі набагато більші, ніж ті, на яких проводилися рубки. Тож хай росте й повсюдно буяє на Закарпатті молодий ліс — на користь і радість молодим поколінням!

Фото надано Василем НИТКОЮ.