Вони обговорили організацію виборчого процесу та голосування на місцевих виборах 25 жовтня з урахуванням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, забезпечення хворих на COVID-19 киснем, готовності медичної системи до збільшення кількості хворих на коронавірусну хворобу, розгортання в регіонах у разі необхідності тимчасових мобільних шпиталів та фінансування в повному обсязі надбавок для задіяних у протистоянні епідемії медиків.

У нараді також узяли участь міністр охорони здоров’я Максим Степанов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова ЦВК Олег Діденко, голова Національної поліції Ігор Клименко, т.в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

На думку голови Центральної виборчої комісії Олега Діденка, під час виборчого процесу важливо скоординувати дії з органами державної влади та органами місцевого самоврядування, щоб запобігти поширенню COVID-19. За його словами, Кабінет Міністрів вчасно виділив кошти на комплекс заходів для безпечного проведення виборчого процесу, проте тепер необхідно забезпечити їх реалізацію.

Прем’єр-міністр Д. Шмигаль повідомив, що кошти для забезпечення виборчих дільниць засобами індивідуального захисту були перераховані до місцевих бюджетів, та доручив головам облдержадміністрацій узяти під особистий контроль цей процес, оскільки у ЦВК є застереження щодо можливих несумлінних дій представників влади на місцях. «Прошу зробити все, щоб дільниці були забезпечені всім необхідним та вибори відбулися у безпечних умовах», — сказав він.

Міністру охорони здоров’я Максиму Степанову доручено в найкоротші терміни вирішити питання з довідками для забезпечення голосування захворілих на COVID-19, які перебувають на лікуванні вдома, а також поінформувати голів облдержадміністрацій про порядок голосування в інфекційних лікарнях.

Під час обговорення ситуації в областях із завантаженістю ліжок та забезпеченням їх подачею кисню, прем’єр повідомив, що Міністерство фінансів уже підписало довідку про розподіл 572 мільйонів гривень для підведення кисню до ліжко-місць, а Державне казначейство перераховує кошти в області. У зв’язку з цим Д. Шмигаль нагадав головам ОДА про своє доручення щодо забезпечення до кінця жовтня 80 відсотків ліжко-місць киснем.