Під час брифінгу в Краматорську за участю начальника поліції Донецької області Миколи Семенишина.

Про це повідомив начальник поліції Донецької області Микола Семенишин під час спільного брифінгу з представниками Громадянської мережі ОПОРА в Краматорську.

Керівник обласної поліції зазначив, що з початку виборчого процесу зареєстровано 365 повідомлень про можливі порушення, пов’язані з виборами. Найхарактерніші з них — порушення передвиборної агітації (ст.212 КУпАП).

Станом на цей час до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 27 відомостей про кримінальні правопорушення. Складено 29 адміністративних протоколів.

«Поліцейські задокументували 10 можливих фактів підкупу виборців. Створено слідчо-оперативні групи, ми проводимо першочергові заходи щодо перевірки інформації, встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до правопорушень», — зазначив Микола Семенишин.

Крім того, зафіксовано сім фактів хуліганства. Здебільшого це пошкодження агітаційних наметів, а також злочини, передбачені ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України, — перешкоджання здійсненню виборчого права, погроза насильством кандидатам.

Начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області розповів про сили, задіяні на охороні правопорядку під час виборів, та зареєстровані порушення виборчого законодавства.

Поліцейські вже частково взяли під охорону виборчі комісії, які отримали бюлетені, — у Краматорську, Слов’янську, Добропіллі, Волновасі та інших містах. На кожну територіальну виборчу комісію заступають чотири правоохоронці, дільничні виборчі комісії охоронятимуть двоє поліцейських. Загалом на охороні дільниць будуть задіяні 3100 працівників органів МВС, з них понад 2100 поліцейських.

Донецька область.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.