Її спорудили ще 1972 року. Відтоді, за словами директорки Любові Саражин, приміщення згаданого загальноосвітнього навчального закладу, який став опорним для всього району, капітально не ремонтували. Хоча господарі не сиділи, склавши руки. У 2003-му будівлю відокремили від централізованої котельні й у дворі спорудили автономну, а 2016-го в ній замінили вікна. Це давало певну економію ресурсів і грошей. Однак для повноцінної термомодернізації закладу треба було робити наступні кроки.

Тож цьогоріч за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів (ішлося про реалізацію масштабного проекту «Спроможна школа для кращих результатів») будівельники виконали гідроізоляцію, утеплили цокольну частину приміщення та фасад об’єкта. Водночас було нанесено декоративну штукатурку, стіни покрили акриловою фарбою. Зрештою, оновлена будівля ліцею стала справді сучасною, ошатною і, найголовніше, теплою та ощадливою до грошей громади, необхідних на її опалення.

Тепер тут планують відремонтувати харчоблок, для якого вже закупили нове обладнання на понад 287 тисяч гривень, збудувати спортивний майданчик і облаштувати смугу перешкод, яка допомагатиме старшокласникам відпрацьовувати практичні навички під час вивчення предмета «Захист України». Народний депутат Анастасія Ляшенко та голова ОДА Олег Синєгубов, які днями відвідали ліцей у Чорнухах, запевнили керівників закладу та місцевої влади в тому, що держава й область і надалі допомагатимуть їм у реалізації згаданих проектів.