«Для мене, як і для будь-якого українця, важливо, щоб ми обрали тих людей, яким ми довіряємо. Це — місцеві вибори. Важливо, що ці люди можуть зробити на місцях», — зазначив він.

Коментуючи проведення ініційованого ним загальнонаціонального опитування, В. Зеленський запевнив, що всю інформацію про джерела фінансування цього заходу незабаром буде оприлюднено у відповідному звіті. «Коли буде звіт, ви побачите усі цифри», — сказав він.

Після завершення голосування Президент у Фейсбуці зауважив, що на відміну від деяких наших сусідів, Україна справді має велику розкіш — вільні вибори. «Я чудово розумію, що наша виборча система ще далеко не ідеальна — нечисті гроші та нечесні медіаресурси, на превеликий жаль, усе ще впливають на результати. Але ж ми точно рухаємося в правильному напрямку. Кожні наступні вільні вибори — це ще один доказ того, що Україна назавжди вільна», — наголосив глава держави. Водночас В. Зеленський зауважив, що у нас завжди занадто багато передвиборчих емоцій. «Ми все ще не навчилися спокійно дискутувати та слухати один одного. Шукати компроміси. Співпрацювати. І тому, коли передвиборча кампанія наближається до фінішу, втома від виборів у суспільства безмежна. Якщо сьогодні запитати в людей на вулицях, що вони думають про вибори, більшість українців відверто скажуть: та швидше б усе це закінчилося», — сказав він та ще раз підкреслив, що у світі справжніх демократій, де вибір людей справді має значення, не так уже й багато. «У нас вибір точно є. І дійсно має велике значення. Проте добре відомий парадокс: коли в тебе щось є — часто не цінуєш. Особливо це стосується нашої молоді. Думають: вибори — то не важливо, тим більше місцеві. Це ж не Президента обирають. Хочу нагадати кожному: все в цьому житті справді залежить від того, як вирішиш ти. Або — як вирішить хтось за тебе. Ось чому вибори важливі. Маємо цього навчитися», — зазначив він, додавши, що міський голова та місцева рада часто впливають на якість життя набагато більше, ніж Президент. Тим паче, що за останні роки завдяки децентралізації місцева влада отримала в рази більше бюджетних можливостей, щоб працювати для людей. У зв’язку з цим В. Зеленський наголосив, що жорстко стежитиме за новообраною місцевою владою.

На своєму офіційному сайті Президент констатував, що передвиборча кампанія в цілому, перебіг голосування та загалом процес виборів відповідали найвищим демократичним стандартам, чинному законодавству. «Усі політичні сили—учасниці процесу виборів, а також кандидати мали повний спектр можливостей для донесення своєї позиції до виборців. Окремі порушення, які зафіксували правоохоронці, мають бути розслідувані та отримати справедливу судову відповідь. Жодних втручань у виборчий процес з боку органів державної влади та посадових осіб України не було», — наголошується у повідомленні та висловлюється готовність центральної влади співпрацювати з усіма представниками горизонталі місцевої влади заради створення та посилення цивілізованих умов життя по всій країні. Водночас Президент застеріг, що збільшення фінансового потенціалу та можливостей для представників місцевої влади не означає, що будь-кому державою буде дозволено перетворити своє місто, район чи громаду на персональну вотчину.

Окремо глава держави звернувся до українців на тимчасово окупованій території нашої держави: «Ми обов’язково повернемо конституційний порядок до всіх нині непідконтрольних Україні районів Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Демократія й можливість у чесний і законний спосіб обирати собі владу є одним з найбільших досягнень людства. На частині нашої території станом на цей час неможливо провести справді демократичні вибори. Але після повної деокупації, відновлення цілком безпечних умов для життя та політичної роботи, після виведення з території України всіх незаконних збройних формувань і сил держави-агресора будуть проведені вибори й там, де їх і досі неможливо провести згідно з українським законодавством і міжнародними стандартами».