Про це йшлося під час селекторної наради під головуванням Президента Володимира Зеленського.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що забезпечення киснем у лікарнях Херсонської області уже становить 85 відсотків, а в Кіровоградській, Закарпатській, Хмельницькій, Полтавській, Житомирській та Вінницькій областях — 50 відсотків. При цьому на закупівлю кисню для лікарень уже спрямовано 571 мільйон гривень. «Є гроші, і всі процедури для закупівель були спрощені», — зазначив голова уряду, додавши, що до кисню підключено понад 16 тисяч ліжок, що на 6800 більше, ніж було у вересні.

Президент наголосив, що забезпечення лікарняних ліжок киснем на 80 відсотків має бути здійснене якомога швидше. Також глава держави поцікавився станом підготовки до можливого розгортання ліжок у немедичних закладах Києва, Одеси та на Донеччині.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, відбувається верифікація потреб. Міністерство охорони здоров’я збирає пропозиції з регіонів, зокрема щодо того, які матеріали та обладнання потрібні, скільки лікарів, коштів на зарплату та функціонування таких закладів буде необхідно. М. Степанов також повідомив, що відпрацьовуються маршрути щодо перенаправлення пацієнтів з ургентними випадками до інститутів Національної академії медичних наук та лікарень «Укрзалізниці» у Харкові, які додатково профінансують задля допомоги у лікуванні хворих на коронавірусну хворобу  COVID-19. Також він повідомив, що іще 14 лікарень почали приймати хворих з коронавірусом.

Під час наради Володимир Зеленський гостро поставив питання щодо достовірності статистики тих, хто захворів і хто одужав. За словами Максима Степанов, він не отримує усіх цифр щодо тих, хто подолав хворобу, оскільки чимало людей переносять її на самоізоляції, а Міністерство охорони здоров’я ще навесні внесло зміни, за якими одужання визначається за клінічними симптомами, а негативний тест на COVID-19 не вимагається.