Під час зустрічі було обговорено питання щодо подолання гуманітарних викликів ситуації на сході України та заходи реагування Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Дмитро Разумков відзначив підтримку України в умовах пандемії з боку МКЧХ і підкреслив, що сьогодні перед нашою державою та перед усім світом стоять великі виклики, які доповнюються проблемою COVID-19.

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію на сході України, враховуючи наближення періоду холодів. «Ми дуже цінуємо гуманітарну підтримку в рамках різних заходів на тимчасово окупованих територіях та на територіях, які перебувають безпосередньо біля лінії зіткнення. І там, і там є наші громадяни — громадяни України», — зазначив Дмитро Разумков.

Голова Верховної Ради подякував за всебічну роботу, яку проводить МКЧХ щодо громадян України, котрі утримуються на тимчасово окупованих територіях Донбасу і в Криму. «На жаль, ми дуже часто стикаємося із ситуацією, коли ті домовленості, яких досягають на найвищому політичному рівні, — не виконуються. І ми це бачимо як щодо Криму, так і на території так званих ЛНР/ДНР», — сказав глава парламенту.

Як зауважив Голова Верховної Ради, Україна докладає всіх зусиль, щоб зробити можливим процес звільнення громадян, які утримуються незаконно, і відзначив вагому роль МКЧХ у цьому процесі. «Саме завдяки допомозі Міжнародного

Комітету Червоного Хреста ми повертаємо наших громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях», — наголосив Дмитро Разумков.

Своєю чергою Петер Маурер подякував за сталий діалог, що існує між МКЧХ і Верховною Радою, та відзначив, що Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий і надалі поглиблювати співпрацю.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут