Про це Уповноважений Верховної Ради України з прав людини заявила на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Вирок, винесений «Южным окружним военным судом», що в Ростові-на-Дону, українським політв’язням, — незаконний та політично вмотивований!», — наголосила Людмила Денісова.

За її словами, Арсена Абхаірова засудили до 13 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму, але перші два роки — в тюрмі. Рустема Емірусеінова та Ескендера Абдуганієва засудили на 17 та 12 років відповідно. Вони також відбуватимуть покарання в аналогічних умовах. «Я засуджую неправомірне рішення російського військового суду, адже наших співгромадян обвинуватили у злочині, який вони не вчиняли», — йдеться в повідомленні.

Омбудсман підкреслила, що права і свободи кримських татар грубо порушувались від моменту незаконних обшуків в їхніх домівках та затримання. Так, порушено право на об’єктивне розслідування, на ефективний засіб юридичного захисту, справедливий суд та принцип презумпції невинуватості.

Людмила Денісова вкотре закликала міжнародну спільноту об’єднати зусилля та посилити тиск на Російську Федерацію, щоб нарешті припинити політично вмотивовані переслідування громадян України в тимчасово окупованому Криму та звільнити всіх бранців Кремля.