«Парламент працює в звичному режимі. Сьогодні, як в. о. голови, провела чергову апаратну нараду, забезпечуємо разом з апаратом стабільне функціонування інституції», — повідомила вона у Фейсбуці, зазначивши, що станом на 23 листопада на COVID-19, на жаль, хворіють 27 народних депутатів та 34 працівники апарату Верховної Ради. Олена Кондратюк побажала колегам та усім, хто зараз хворіє, якнайшвидшого одужання.

Звернувшись до теми відновлення антикорупційного законодавства та розв’язання конституційної кризи, в. о. глави парламенту поінформувала, що над цим працює робоча група, до якої входять представники всіх депутатських фракцій та груп, а також трьох профільних комітетів Верховної Ради. «Засідання групи відбуваються у закритому режимі, аби ніщо не заважало пошуку оптимальних і фахових варіантів виходу із ситуації. За деяких умов, як зазначала місія Пета Кокса, такий формат роботи народних депутатів є необхідним та прийнятним у європейських парламентах», — зауважила Олена Кондратюк, висловивши сподівання, що до 1 грудня робоча група напрацює та представить суспільству відповідні законопроекти. «Це буде спільне бачення того, як повертати електронне декларування й відповідальність за недостовірне декларування та як вирішуватиметься конституційна криза», — вважає в. о. Голови Верховної Ради.

Водночас Олена Кондратюк висловила стурбованість тим, що уряд досі не подав доопрацьований проект Державного бюджету на 2021 рік. «Парламент готовий розглядати проект Держбюджету на наступний рік в другому читанні, як тільки він буде готовий. Мені особисто, як і багатьом народним депутатам, дуже не хотілося б повертатися до ганебних бюджетних новорічних ночей», — підкреслила політик.

Вл. інф.