Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Він нагадав, що для розв’язання конституційної кризи було створено робочу групу, яка вже через тиждень напрацювала узгоджений варіант законопроекту щодо відповідальності за недекларування або за недостовірне декларування.

Водночас наприкінці минулого тижня до парламенту було внесено президентський проект. Тож, за словами Д. Разумкова, між представниками фракцій та робочої групи було узгоджено позицію: відкрити для підписання обидва законопроекти.

«Сподіваюся, ми зможемо вийти на єдине бачення цього — який це буде документ, — уточнив Голова Верховної Ради, додавши: — На базі цих двох законопроектів ми зможемо зробити проект, який враховуватиме всі їхні позитивні аспекти». Для його розгляду, зауважив політик, можна буде скористатися процедурою ед-хок. Тобто обговорити та ухвалити у сесійній залі вже цього тижня.

Глава парламенту пообіцяв зробити максимум того, що залежить від нього. «Сподіваюся, що те саме я бачитиму від своїх колег», — сказав він.

Щодо проекту держбюджету, то закон відводить парламенту десять днів для ознайомлення з ним. Тому найоптимальніший варіант його розгляду — наступні середа—четвер (тоді потрібно буде скликати позачергове засідання) або наступний пленарний тиждень.

«Сподіваюся, що за цей час фракції визначаться зі своєю позицією. Мені б хотілося, щоб ми пройшли це питання максимально консенсусно і швидко. Заходити в бюджетну ніч особисто я не хотів би і сподіваюся, нам вистачить здорового глузду і компромісності вийти нормально із цієї ситуації», — наголосив Голова Верховної Ради.