Про це Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков (на знімку) заявив в ефірі одного з телеканалів.

Найближчим часом народні депутати розглянуть Державний бюджет на наступний рік. Він, за словами Дмитра Разумкова, не був поданий до грудня, однак для цього були і об’єктивні, і суб’єктивні причини. Якщо минулого року кошторис був ухвалений вчасно і швидко, то цьогоріч завадив і COVID, і економічна криза.

Освіта, за його словами, має бути одним з пріоритетів у Державному бюджеті України на 2021 рік, але намір уряду скоротити на неї видатки викликає питання.

«У бюджеті, який повернувся до нас, мінус понад чотири млрд гривень по освіті. Для мене це велике питання. Мені здається, що сьогодні треба було б сконцентровувати позиції на трьох ключових напрямках: медицина, освіта та економіка. І, безумовно, Збройні Сили, оскільки йде війна», — сказав він.

Голова парламенту, як повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради, зазначив, що Комітет з питань освіти, науки та інновацій ставив завдання керівництву Міністерства освіти і науки України надати концепцію підвищення заробітної плати вчителям на наступний рік.

«Але віз і нині там. У парламенті триває достатньо жорстка дискусія. Я впевнений, вона буде продовжуватися. Лобісти інтересів учителів у парламенті точно є, достатньо потужні. Що буде залежати від мене — я також готовий долучитися і допомогти профільному комітету», — запевнив Дмитро Разумков.