До кінця цього року карантинні обмеження залишатимуться на нинішньому рівні. Стосовно ж року наступного, то після переговорів із бізнесом, місцевою владою та епідеміологами уряд прийняв рішення запровадити з 8 по 24 січня посилені карантинні обмеження. «Назвемо їх «зимові канікули заради безпеки», — повідомив під час учорашнього засідання уряду прем’єр Денис Шмигаль, зазначивши, що це робиться для того, щоб не допустити нової хвилі захворюваності, яка може прийти після Новорічних свят.

За словами глави уряду, посилений карантин передбачатиме заборону роботи кафе, ресторанів, барів (крім доставки), магазинів непродовольчих товарів, кінотеатрів, фітнес-клубів, спортзалів, театрів та торговельно-розважальних комплексів. Також на канікули будуть відправлені всі заклади освіти (крім дитсадків) та заборонено будь-які розважальні, спортивні, культурно-масові заходи.

Водночас із передбаченими для помаранчевої зони обмеженнями функціонуватиме громадський транспорт, щоб ті, хто працюватиме, могли добиратися на роботу. Як і під час попереднього карантину, працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки та готелі.

Детальніше про ухвалені під час засідання уряду рішення читайте в наступному номері газети.