Зокрема, проект передбачає надання Україні 250 мільйонів доларів на підтримку і допомогу Збройним Силам України. Це є частиною із 69 мільярдів доларів, які плановано використати на проведення операцій. 

Загалом весь оборонний бюджет становитиме 740,5 мільярда доларів. Що стосується введення нових санкцій, які зачіпають газопроводи «Північний потік-2» і «Турецький потік», то йдеться про штрафні заходи за сприяння продажу, оренді чи надання суден-трубоукладачів для будівництва газопроводів, а також за надання страхового покриття для суден, що беруть участь у будівництві, повідомляє DW.

Нагадаємо, що перші санкції стосовно «Північного потоку-2» було запроваджено наприкінці минулого року, незадовго до планового закінчення робіт. Хоч з ініціативою щодо запровадження санкцій виступили республіканці, однак цю ідею підтримують і демократи. В такий спосіб Сполучені Штати намагаються протистояти впливу Росії на Європейський Союз, що, звичайно, зросте, якщо спорудження «Північного потоку-2» буде завершено.

Окрім того, конгресмени вирішили призупинити виведення американських військ з території Німеччини, ініційоване чинним президентом Дональдом Трампом. Відповідно до документа, чисельність військового контингенту в ФРН можна буде скоротити лише через 120 днів після представлення детальної доповіді про наслідки такого кроку. Ініціюючи виведення американських військ, Трамп пояснив це заборгованістю ФРН перед НАТО.

Очікується, що цього тижня законопроект розглянуть і схвалять у Сенаті, де він має широку підтримку. Однак є вірогідність, що на нього накладе вето Дональд Трамп, який уже неодноразово попереджав про це, оскільки в законопроект не внесли пропоноване ним положення про відповідальність соціальних мереж за публікації користувачів. У такому разі для ухвалення оборонного бюджету, всупереч вето президента, знадобиться підтримка двох третин членів Палати представників і Сенату. Слід зауважити, що за законопроект проголосувало 335 конгресменів нижньої палати, проти — 78.

Фото Укрінформ.