«Права на промисловий зразок стали чинними з 28 грудня 2020 року. Так, багатофункціональний вантажний автомобіль з електроприводом від луцького підприємства можна вважати довершеним та відпрацьованим зразком, що може серійно виготовлятися на промислових потужностях та експлуатуватися потенційними замовниками», — йдеться в повідомленні «Національного промислового порталу».

Електровантажівка від вітчизняного підприємства здатна розвивати швидкість до 80 кілометрів за годину і має запас ходу без підзарядки тягових батарей при повній допустимій масі автомобіля 220 кілометрів. Термін експлуатації сягає 12 років.

Машина обладнана комбінованою вентиляцією, водяними опалювачами, системою відеонагляду та кондиціонером.

Автозавод у Луцьку має досвід складання схожих автомобілів. У 2018 році він уже виготовляв електричну вантажівку для збирання твердих побутових відходів з вулиць європейських міст на замовлення данської компанії Banke Electromotive. Відомі також його сучасні тролейбуси, які їздять вулицями міст України та країн Європи, зібрані ним електробуси — для Польщі й Чехії, а також кузови для електробусів, що складають у Франції.

Фото «Національного промислового порталу».