На території арени Svoi Arena Sports&Events члени збірної продемонстрували своє вміння з баскетболу на візках. А на спортивних локаціях Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа» — з пауерліфтингу, веслування на тренажерах та стрільби з лука.

На початку заходу команду «нескорених» привітали міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна (на знімку у центрі), міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт, а також представники організацій-партнерів — директор Центру стратегічних комунікацій «Стратком Україна» Оксана Горбач і директор Благодійного фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

Під час відкритого тренування спортсмени української збірної отримали медальйони від імені Фонду Ігор Нескорених, які вручила їм Юлія Лапутіна. За словами міністерки, завдяки залученню ветеранів до міжнародних спортивних змагань «Ігри Нескорених», заснованих принцом Гаррі, герцогом Сассекським у 2014 році для тих військовослужбовців, які отримали поранення, травми або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки, українські захисники отримали потужний мотиваційний стимул до участі у цивільному житті. Адже мета проекту «Ігри Нескорених в Україні» — створювати нові можливості для поранених та травмованих українських ветеранів та військовослужбовців, підтримуючи їх на шляху до фізичного відновлення, психологічної реабілітації та соціальної інтеграції. Це вже третя Національна збірна України готується взяти участь у цих популярних серед міжнародної ветеранської спільноти змаганнях у таких видах спорту як баскетбол на візках, пауерліфтинг, веслування на тренажерах, велоспорт, плавання, легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диску), та стрільба з лука.

Нагадаємо, Україна дебютувала на Іграх Нескорених у 2017-му, взявши участь у змаганнях, які проходили у Торонто (Канада). Наступного року наша збірна виступила в австралійському Сіднеї. 2020-го ігри не відбулися через антиковідні карантинні обмеження і були перенесені на цей рік.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.