На той момент він виконував обов’язки голови РДА. Групі, до якої також входили підприємець та інженер-землевпорядник, вдалося безпідставно отримати понад 4,3 мільйона гривень бюджетних коштів.

Як розповіли «Голосу України» у прокуратурі області, керівник РДА уклав з підприємцем фіктивні договори про проведення інвентаризації земель, грошової оцінки та виготовлення документації щодо землевпорядження. Надалі за згодою інженера-землевпорядника зловмисники склали кошториси й акти здачі-приймання виконаних послуг, які фактично не надавалися, у результаті чого й одержали гроші з бюджету.

Щоб прикрити злочинну діяльність і надати їй зовнішніх ознак законності, учасники групи виготовили технічну документацію, яка за своїм змістом не відповідала вимогам чинного законодавства й умовам договорів. Крім того, під час виготовлення документації інженер-землевпорядник, який є співробітником ТОВ, використовував реквізити, печатки, дозвільні документи товариства та відомості про його працівників без їхньої згоди.

Судовий розгляд з кримінального провадження триває. Зловмисників обвинувачують у розтраті бюджетних коштів, легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і службовому підробленні.

Дніпропетровська область.