Станом на 15 березня імунізовано майже шість тисяч військовослужбовців, які залучені до складу ООС, із них приблизно тисяча — медпрацівники. Як повідомили в медичній службі Об’єднаних сил, післявакцинальних ускладнень не зафіксовано.

Для проведення щеплень підготовлено 10 бригад, що складаються з двох лікарів (один із них — анестезіолог) та медсестри. Усі вони пройшли спеціальну підготовку й опанували правила організації та техніку проведення щеплень і надання невідкладної допомоги в разі розвитку післявакцинальних реакцій чи ускладнень. У кожному підрозділі організовано інформування щодо необхідності проведення вакцинації. Бійці дізнаються й про можливі реакції на щеплення, терміни, в які вони можуть виникнути, та про симптоми, за яких потрібно терміново звертатися по допомогу.

Нагадаємо, на першому етапі кампанії з вакцинації проводяться щеплення військовослужбовцям, які виконують завдання у складі сил та засобів операції Об’єднаних сил та які сплановані до чергової ротації до складу ООС, а також медичному персоналу, який працює у закладах охорони здоров’я Міноборони та бере безпосередню участь у заходах з протидії епідемії
COVID-19.

Фото прес-центру Об’єднаних сил.