«Ми рішуче виступаємо проти продовження Росією дестабілізації України, особливо проти дій Росії в окремих районах Донецької та Луганської областей, нехтування нею зобов’язань, взятих на себе в рамках Мінських угод… Росія є стороною конфлікту на сході України, а не посередником», — йдеться у заяві, опублікованій на сайті Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Міністри нагадали, що припинення торік 27 липня вогню значно зменшило насильство на Донбасі. «Однак конфлікт продовжує забирати людські життя та завдавати серйозної шкоди критичній інфраструктурі. Ми шкодуємо про недавню військову ескалацію збройних формувань, які підтримує Росія на лінії зіткнення. Ми закликаємо Російську Федерацію припинити підживлення конфлікту шляхом надання фінансової та військової підтримки збройним формуванням, підтримуваних нею на сході України, а також надання російського громадянства сотням тисяч українських громадян», — заявили в G7.

Міністри закликали всі сторони повністю виконувати Мінські домовленості та наголосили на відповідальності Росії. «G7 залишається повністю відданою виконанню санкцій і продовжуватиме підтримувати Україну», — наголошено в заяві.