На знімку: президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо (в центрі).

Як інформує прес-служба глави держави, йшлося про розвиток інфраструктури в Україні. Володимир Зеленський розповів про важливі закони, які допоможуть залучити інвестора до реалізації інфраструктурних проектів. Зокрема, це закони про концесію та про велику приватизацію.

Він наголосив, що приватизація на сьогодні є одним із пріоритетів і запросив ЄБРР долучитися до цього напряму.

Крім того, за словами В. Зеленського, Україна планує розвивати державно-приватне партнерство в дорожній галузі. Адже ЄБРР продовжує інвестувати в реконструкцію та будівництво українських доріг. Банк уже надав кредит Державному агентству автомобільних доріг на розвиток дорожньої інфраструктури.

Крім того, обговорили питання розвитку аграрного сектору. «Доцільно інвестувати в сільське господарство. Україні треба чимало інвестицій у модернізацію інфраструктури зрошування. Її відбудова буде потужним кроком у розвитку сільського господарства та України як гравця на міжнародному аграрному ринку», — наголосив Володимир Зеленський.

Обговорюючи хід реформ, сторони згадали енергетичний сектор. Президент розповів, що держава відновила контроль над ПАТ «Центренерго», яке є одним із найбільших підприємств енергетичної галузі України. Він наголосив, що міністр енергетики має бути незалежною фігурою та працювати над втіленням реформ у галузі. 

Володимир Зеленський зауважив, що Україна зацікавлена в створенні ринкових умов у всіх секторах економіки.

Також ішлося про реалізацію програм енергоефективності, зокрема впровадження енергоощадних технологій у житловому господарстві, інформує прес-служба Президента України.

Президент ЄБРР привітала реформи, які втілюються у різних галузях української економіки.

Фото прес-служби Президента України.