«Протягом семи років Росія систематично ігнорувала заклики міжнародної спільноти припинити порушення суверенітету, територіальної цілісності України та міжнародного права. Народ України заслуговує на краще майбутнє, яке вони можуть збудувати самостійно, без втручання Росії. Саме тому сьогодні ми діємо і за  потреби готові вжити подальших заходів з нашими союзниками та партнерами», — йдеться в заяві міністра. У Канадському МЗС зауважили, що нові санкції співвідносяться з діями ЄС та Великої Британії, і оголошено в координації з Австралією. Вчора про запровадження нових санкцій повідомило й МЗС Австралії.

«Австралія ввела цілеспрямовані фінансові санкції і заборону на подорожі щодо російської фізичної особи і чотирьох російських компаній, пов’язаних з будівництвом та експлуатацією залізничного мосту через Керченську протоку, що з’єднує Росію з незаконно анексованими територіями Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна)», — йдеться в повідомленні МЗС країни. Також зазначається, що Кримський міст «є спробою консолідувати російський контроль над незаконно анексованим Кримським півостровом». У міністерстві наголосили, що Австралія й надалі підтримуватиме суверенітет і територіальну цілісність України в координації з міжнародними партнерами. Загалом з 2014 року до санкційних списків Австралії внесені 168 фізичних та 52 юридичні особи з РФ.

«Я вдячний Канаді та Австралії за додаткове підвищення для РФ ціни за триваючу окупацію Криму і масові порушення прав людини на півострові», — написав у Твіттері міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. «Кампанія з постійного підвищення санкційного тиску на Кремль триватиме до повного відновлення територіальної цілісності України», — наголосив він.