Міністр поінформував співрозмовника про системне загострення Росією безпекової ситуації на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та в Криму на тлі небажання Російської Федерації підтвердити свою відданість режиму припинення вогню. Дмитро Кулеба приділив окрему увагу подіям на лінії зіткнення 26 березня, коли російські окупаційні війська вбили чотирьох українських воїнів. Ентоні Блінкен зазначив, що Вашингтон пильно стежить за діями Росії, і запевнив, що США продовжать надалі непохитно підтримувати Україну в захисті її суверенітету та територіальної цілісності, інформує прес-служба МЗС.

Згодом у Твіттері Е. Блінкен також написав, що США продовжують «підтримувати євроатлантичну інтеграцію України в умовах триваючої агресії Росії на Донбасі та в Криму».

Водночас днями прес-секретар Пентагону Джон Кірбі звинуватив Росію в порушенні перемир’я на сході України. Кірбі наголосив, що дестабілізуючі дії Росії підривають процес деескалації, розпочатий минулого року.«Ми інформовані про звіт українських військових про пересування російських військ на кордонах України», — зазначив представник Пентагону.

CNN з посиланням на джерела в американському військовому відомстві повідомляє про те, що військові стурбовані даними про переміщення чотирьох тисяч російських військовослужбовців до Криму. Американські аналітики припускають, що вони можуть взяти участь у військових маневрах, які можуть служити як символічний жест Кремля на адресу нової американської адміністрації, свого роду попередження про готовність протистояти США.