Про це заявив заступник голови Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час робочої поїздки в регіон.

Разом із ним на споруджуваних об’єктах побували народний депутат Артем Кунаєв, голова Укравтодору Олександр Кубраков, керівництво області й регіональної Служби автодоріг, а також генеральний директор компанії-підрядника Онур Імрак.

Як було заявлено, з минулого року відкрито рух низовою частиною балки мосту через Старий Дніпро. І керівництво держави ставить перед будівельниками завдання прискорити роботи на об’єкті, який є флагманом Національної програми «Велике будівництво».

«Завдання, яке ставить Президент: до Дня Незалежності відкрити рух вантовим мостом. Працювати доведеться і вдень, і вночі. Міст будується такими темпами, яких ще не бачила країна», — розповів Кирило Тимошенко.

За словами Олександра Кубракова, сьогодні на продовження будівництва мостів передбачено 2,2 мільярда гривень, а загальна вартість становить майже 12 мільярдів гривень: «Темпи будівництва — швидкі. Держава може їх підтримувати фінансово. Роботи проводять якісно, постійно ведеться технічний нагляд. Об’єкт, який стояв десятиліттями, оживає на очах».

Після цього урочисто запустили перший етап насування секції № 1 низової частини балкового мосту — воно стартувало зі швидкістю 67,5 метра на годину. Містобудівники також змонтували всі необхідні блоки на підходах до мосту і продовжують роботи зі збирання інших секцій.

Гості також ознайомилися з перебігом укрупнювального складання металоконструкцій тимчасових і монтажних опор для вантового мосту на будівельному майданчику у Кривій Бухті. Робітники тут змонтували понад сімсот тонн конструкцій, і вони готові для перевезення на місце будівництва мосту.

Запорізька область.