6-7 травня в Україні зі спільним робочим візитом перебувають віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних і європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Королівства Бельгія Софі Вільмес, міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Стеф Блок і міністр закордонних та європейських справ Великого Герцогства Люксембург Жан Ассельборн. Візит має на меті продемонструвати солідарність Бельгії, Нідерландів та Люксембургу з Україною на тлі дестабілізуючих дій Росії, повідомила прес-служба МЗС України.

Програмою першого дня візиту було передбачено поїздку до лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях для ознайомлення з безпековою ситуацією в зоні російсько-українського збройного конфлікту та практичними кроками, які здійснює Україна задля полегшення життя місцевого населення, зокрема з функціонуванням КПВВ.

Сьогодні відбудуться переговори міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з колегами з Бельгії. Плановано, що сторони обговорять консолідацію міжнародної підтримки України задля стримування Росії від подальшої агресії, зміцнення регіональної безпеки, підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України, просування внутрішніх трансформацій в нашій державі.