Кілька разів оголошувалася повітряна тривога, було чутно вибухи.

Одна з ракет влучила в житловий будинок у населеному пункті Єхуд, неподалік Тель-Авіва. Повітряну тривогу оголошували також у містах Беер-Шева та Ашкелон. Загалом унаслідок ескалації загинуло п’ятеро ізраїльтян, майже сто зазнали поранень. Більшу частину ракет — до 90 відсотків — перехоплює ізраїльська система протиповітряної оборони «Залізний купол».

За даними ізраїльської армії, починаючи з 10 травня із Сектору Гази в бік Ізраїлю було випущено понад 1000 ракет, із них 850 впали на ізраїльську територію або були перехоплені, тоді як 200 приземлилися в Секторі Гази.

У свою чергу, ізраїльська авіація завдала ударів по більш ніж 500 цілях в Секторі Гази, зокрема, зруйнувавши висотну будівлю, де містилися офіси членів політбюро радикального руху ХАМАС, який контролює дану територію. Також було зруйновано будинки провідних членів руху та поліцейські відділки. За даними органів охорони здоров’я Сектору Газа, загалом унаслідок авіаударів загинуло 35 осіб, поранено 233.

У місті Лод, що за 20 кілометрів від Тель-Авіва, запроваджено надзвичайний стан після масштабних сутичок арабів та євреїв. Мер міста Яір Ревіво в телевиступі заявив про «громадянську війну» та повну втрату контролю. За словами мера, в місті були підпалені синагоги та багато автомобілів, розбиті вітрини крамниць. Порядок у Лоді повинні відновити військові, інформує «Дойче велле».