Комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго» підписало договір з НАК «Нафтогаз України», сплативши необхідну суму коштів на придбання блакитного палива. Гаряче водопостачання відновили через шість днів після його припинення. Де взяли гроші?

— Після вимушеного припинення подачі гарячої води міська влада докладала всіх зусиль, щоб уже з червня крани в оселях знову були гарячі, — написав на своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Вінниці Сергій Моргунов. — Питання вирішили навіть раніше, ніж на це сподівалися за нинішніх умов. Перемовини з керівництвом «Нафтогазу» дали позитивний результат.

У повідомленні керівника міста не сказано, що міська влада підтримала коштами своє комунальне підприємство в інтересах містян. Про це повідомив один з посадовців.

Утім, теплопостачальники уклали договір на блакитне паливо тільки до кінця травня. Нагадаємо, починаючи з 20 травня 2021-го теплопостачальні організації змушені закуповувати газ на вільному ринку. До цього їх зобов’язує урядовий документ. Зробити це вінницькі тепловики не мають змоги через борги. Спершу треба повернути «Нафтогазу» несплачену суму у 289 мільйонів гривень. До того ж за нових умов паливо відпускатимуть тільки за попередньою оплатою.

Аби в червні у квартирах вінничан була гаряча вода, треба сплатити за газ 15 мільйонів гривень. Таку цифру називають у «Вінницяміськтеплоенерго». Чи вдасться й цього разу вийти із ситуації, покаже час. До червня вже рукою подати.