Учора він прибув до Великої Британії, де сьогодні в Корнуоллі розпочнеться саміт країн «Великої сімки». Потім він зустрінеться з главами країн — членів НАТО у Брюсселі. Після цього, 16 червня, Джо Байден проведе переговори з президентом РФ Володимиром Путіним у Женеві.

Остання зустріч особливо важлива для України, адже питання російської агресії на ній вочевидь порушуватимуться.

Обмірковуючи перемовини з Володимиром Путіним, Джо Байден заявив: «Ми не шукаємо конфлікту з Росією. Ми хочемо стабільних, передбачуваних відносин». При цьому президент США наголосив на зв’язку його країни з Росією. «Наші дві країни поділяють неймовірні обов’язки, включно із забезпеченням стратегічної стабільності та дотриманням угод про контроль над озброєннями. Я серйозно сприймаю цю відповідальність», — цитує Байдена агенція dpa. Водночас президент США попередив Москву, що Вашингтон реагуватиме, якщо російський уряд вдаватиметься до «шкідливих дій» — таких, як порушення суверенітету інших країн. «Я повідомлю, що порушення суверенітету демократичних країн не залишаться без наслідків. Це стосується подій у США, Європі, інших частинах світу», — сказав він.

Тим часом у самій Росії напередодні високої зустрічі Московський міський суд повністю задовольнив позов прокуратури та визнав екстремістськими організаціями ФБК, ФЗПГ і штаби Навального. США та Євросоюз вже засудили такі рішення російської феміди.