Поглиблюють дно річки у районі комунального підприємства «Вінницяоблводоканал». Тут на водній артерії працюють три земснаряди і екскаватор-амфібія. Про це повідомляється на сайті Вінницької міськради. Наголошується, що розпочато активну фазу очистки річки. Надалі земснаряди перемістять до острова Кемпа, що поблизу центрального мосту. Непрості роботи триватимуть до пізньої осені.

Проект з очищення визначений міською владою як вкрай важливий, адже Південний Буг є головним джерелом питної води для мешканців облцентру. Постачання у домівки і квартири містян якісної питної води передбачене у Стратегії розвитку Вінниці до 2030 року.

Фінансується проект з бюджету міської громади. Він дорогий, тому розрахований приблизно на 6—7 років. Протягом цього часу планують розчистити дно річки на всій її довжині у межах міста, а це майже 14 кілометрів.

За повідомленням міськради, торік на поверхню підняли понад сто тисяч тонн намулу, внаслідок чого річка у деяких місцях стала глибшою на 4—6 метрів. Фахівці зафіксували пришвидшення течії на розчищених ділянках.

У головному документі розвитку вінницької громади передбачена також заміна на нову системи водопостачання. Адже й від цього залежить, якої якості воду споживатимуть місцеві жителі.

Фото з сайту Вінницької міськради.