Як інформує Міністерство закордонних справ, 7 липня наша держава разом з ЄС, США, Литвою, Коста-Рікою, Республікою Корея та Ганою, а також за участі Департаменту глобальних комунікацій Секретаріату ООН провели у штаб-квартирі ООН онлайн-захід високого рівня на тему «Перевірка фактів як глобальна практика з протидії дезінформації та неправдивим відомостям». Він відбувся у рамках просування в ООН теми протидії поширенню дезінформації та недостовірної інформації як одній з найбільших глобальних загроз людству.

Як зазначила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова на відкритті заходу, пандемія COVID-19 змусила ООН та держави-члени активізувати зусилля на боротьбі з дезінформацією, однак деструктивний вплив останньої є значно ширшим.

«Дезінформація підживлює конфлікти, підриває національну безпеку, функціонування демократичних інституцій та процесів, повагу до прав людини, економічний розвиток та захист навколишнього середовища. Саме тому для України є пріоритетним питанням як налагодження партнерства з метою боротьби з дезінформацією на міжнародному рівні, так і вдосконалення своєї діяльності та зміцнення своїх інституційних можливостей на національному рівні», — зазначають у МЗС.

Такий підхід підтримав заступник міністра закордонних справ Литви Арнольдас Пранцкявічус, який нагадав про деструктивну діяльність РФ в інформаційній сфері, спрямовану як проти України, так і проти інших країн.