Його програма була насичена важливими зустрічами. Так, на момент верстки номера глава держави провів переговори зі своїм німецьким візаві Франком-Вальтером Штайнмаєром та головою Християнсько-демократичного союзу, кандидатом на посаду канцлера від блоку ХДС/ХСС (а нині прем’єр-міністром федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія) Арміном Лашетом. Також передбачені перемовини з чинним канцлером Ангелою Меркель. Як вказує DW, перед їхньою, імовірно, останньою особистою зустріччю Київ не приховує досади і сподівається на зміни після того, як канцлерка піде з посади. Передусім це пов’язано з позицією Берліна стосовно «Північного потоку-2», який за активного німецького лобіювання вже практично добудований.

У зв’язку з цим Президенту України було важливо провести переговори з Арміном Лашетом (на знімку), який має дуже високі шанси стати наступним канцлером ФРН.

Так, під час зустрічі з ним В. Зеленський зауважив, що Німеччина є важливим партнером України, та висловив сподівання, що Федеральний уряд продовжить політику підтримки нашої держави. «Для України важливо, щоб наступний Федеральний уряд продовжив політику підтримки України в питанні відновлення суверенітету й територіальної цілісності, сприяв єдності ЄС щодо європейської інтеграції та членства України в НАТО», — зазначив він.

Глава держави поінформував про безпекову ситуацію в регіоні, передусім у контексті концентрації російських військ та озброєння вздовж українського державного кордону. Також було наголошено на важливості активізації переговорного процесу для досягнення миру на Донбасі в межах Нормандського формату та Мінського процесу.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню «Північного потоку-2». Президент України наголосив, що його введення в експлуатацію становить пряму загрозу енергетичній безпеці країн ЄС.

Володимир Зеленський та Армін Лашет обмінялися думками щодо подальшого розвитку торговельно-економічного співробітництва та налагодження ще більш тісного партнерства. «Німеччина є одним з найважливіших торговельних та інвестиційних партнерів України», — зауважив глава Української держави.

Крім того, сторони обговорили питання боротьби з пандемією коронавірусної хвороби COVID-19. Володимир Зеленський наголосив на важливості подальшої практичної підтримки з боку Європейського Союзу, зокрема Німеччини, в забезпеченні вакцинами населення України.

Фото з сайту Президента України.