Презентація проекту відбувалася у Вінниці в просторі «Ветеран Хаб». За словами виконавчого директора організації Артема Денисова, гаслом нової справи є слова «Свої тут». Щоб глибше зрозуміти суть, пан Артем навів промовистий приклад.

«Якось нам зателефонував один з ветеранів, — каже Денисов. — Ми запитали, яка в нього проблема. Відповів: «Немає проблем, приїдьте до мене, просто хочеться поговорити зі своїми».

Менеджер проекту Ніколетта Юрець детально розповіла, як можна долучитися до їхнього задуму тим, хто проживає не в обласному центрі. Вони мають підшукати приміщення й стати координаторами. «Ветеран Хаб» надасть меблі і комп’ютер, навчить основ роботи координатора, платитиме йому зарплату. При цьому застерігають, що з політичними партіями не працюють. Консультуватимуть в онлайн-режимі фахівці, які працюють у Вінниці.

Заявки приймають до 8 серпня включно. 10 серпня на сайті оприлюднять список заявок. Їх розглядатимуть до 22 серпня.

24 серпня опублікують список тих, кому нададуть змогу втілювати в життя проект «Плюс Плюс++».

У вересні координаторів запросять до Києва на навчання. Про своє бажання взяти участь у проекті в ролі координатора «Голосу України» розповіла учасниця презентації Людмила Менюк з Гайсина. Вона служила в батальйоні «Айдар». Учителька за фахом пішла добровольцем після загибелі сина, який воював у цьому самому підрозділі. Звільнилася тільки в лютому 2020-го. Очолює ГО матерів, діти яких не повернулися з війни. Організація має назву «Мальви» — таким був її позивний.

«Усі ми повернулися з війни поранені — як не фізично, то психічно, — ділиться думками жінка. — Тому представництва простору для ветеранів у райцентрах, а тим паче в селах, украй потрібні».

Такої самої думки й керівник ГО учасників бойових дій з міста Козятина Едуард Жарук. Каже, шукатиме з побратимами приміщення спочатку через міськраду, сподівається на підтримку. «А зі своїми знайти спільну мову не складно», — каже чоловік.