Для включення нових продуктів у перелік закупівель потрібен час, оскільки деякі тендери та інші закупівельні процедури на цей календарний рік уже проведені. Навчальні заклади можуть використовувати вже укладені договори на постачання харчових продуктів та послуг з харчування, чинні до 31 грудня.

Нагадаємо, що МОЗ затвердило оновлений санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, нові норми та порядок організації харчування учнів з огляду на міжнародний досвід та рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо принципів здорового харчування. Відповідно до нових вимог, зменшать споживання солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження, а також соків. В оновленому меню не буде ковбасних виробів, сосисок, а також консервів та кондитерських виробів, адже вони мають високий вміст солі, цукру, можуть містити консерванти та трансжири. Зменшать норми споживання хліба та картоплі. Натомість збільшать споживання молока й кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.