У селі Вергуни Клепачівського старостату Хорольської громади відкрили пам’ятний знак «Чорнобильський дзвін» (на знімку).

У такий спосіб тут увічнили пам’ять тих, хто понад три з половиною десятиліття тому врятував нашу країну та людство від так званого мирного атома після найбільшої техногенної катастрофи. Є своя глибока символіка в тому, що ошатна кам’яна стела на їхню честь з’явилася фактично на шкільному подвір’ї. Адже, вирушаючи на бій із невидимим ворогом, герої-ліквідатори жертвували своїм здоров’ям і життям насамперед задля наступних поколінь...
Почесне право під час урочистостей зняти покривало зі згаданої стели надали очільнику громади Сергію Волошину та керівнику місцевого сільгосппідприємства Анатолію Пасюті. Останній став ініціатором і спонсором проектування, виготовлення та спорудження пам’ятного знаку, а також облаштування прилеглої території.

Про масштаби Чорнобильської катастрофи та її близькість практично до кожного населеного пункту, зокрема й такого невеликого, як Вергуни, більш ніж красномовно свідчив лише один факт: десятеро земляків-односельців, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, уже відійшли у вічність... Їхні портрети тримали школярі.

Фото з сайту Хорольської міськради.