Криза органів місцевого самоврядування, яка має місце в Костянтинівській об’єднаній територіальній громаді Мелітопольського району Запорізької області, де достроково припинено повноваження чинного сільського голови Тетяни Горбань (за її відставку одноголосно проголосували 26 депутатів чотирьох різних політичних партій — абсолютна більшість ради ОТГ), гальмує розвиток громади і обмежує права її жителів. Таку думку висловив народний депутат Сергій Мінько, який представляє Запорізьку область.

«Через рік після місцевих виборів злагодженої роботи між депутатами і сільським головою не вийшло. Для території — це рік втрачених можливостей. Для мене як народного депутата України це досить серйозний і вагомий аргумент, щоб втрутитися в ситуацію. Якщо абсолютно всі народні обранці, депутати, за яких голосували люди, одноголосно підтримали рішення про відсторонення керівника громади, значить, дійсно з її боку мали місце певні порушення або ж невиконання своїх функціональних обов’язків», — сказав парламентарій, звернувши увагу на негативний характер цього прецеденту. Адже в цьому разі руйнується сама система управління. І всім відповідальним людям, депутатам, політикам, доведеться приділити увагу, щоб Костянтинівська громада не втратила у своєму розвитку.

«Підключуся до вирішення цього проблемного питання і надам допомогу в організації роботи місцевого самоврядування. Я стою на позиціях жителів Костянтинівки і Вознесенки, багато хто з них голосував за мене на парламентських виборах. Мій прямий обов’язок — вжити заходів, щоб їхні права не було обмежено, і люди могли в майбутньому отримати від місцевого самоврядування максимум користі», — підкреслив Сергій Мінько.

Запорізька область.