Живописець вже понад 15 років живе в Україні. За цей час наша країна стала для нього другою батьківщиною. Митець в захопленні від мальовничих краєвидів та щирих українських людей.

Свої почуття він передає в картинах, а також організовує різноманітні творчі заходи, що об’єднують спільноту місцевих художників.
За особисті досягнення митець нагороджений медаллю «За відродження України», а також внесений до Книги рекордів нашої країни, адже зібрав на міжнародний онлайн-пленер максимальну кількість українських та зарубіжних художників.

У найближчих планах Аскера — розпочати з Малинщини нову всеукраїнську акцію «Україна очима азербайджанського художника». Митець має намір зібрати в цьому краї відомих художників, які зобразять красу мальовничої поліської природи, архітектурні та історичні пам’ятки, музеї та інші визначні місця. До заходу долучатимуться і місцеві живописці. Головна умова участі — кожен із художників повинен буде подарувати Малину по дві картини.

У подальшому, за задумом Аскера Джавадова, ця благодійна акція пройде всіма куточками України.

А на Малинщині художник уже навіть зробив перші ескізи у селі Савлуках Ксаверівського старостинського округу, де відвідав старовинну етнографічну хату-музей, створену 2016 року на базі родинної хати сестрами-вишивальницями Галиною та Надією Романчук. Тут налічується понад 500 унікальних експонатів. Серед них є, зокрема, речі з батьківської хати відомого етнографа, фольклориста, письменника Василя Скуратівського.

Житомирська область.