В інтерв’ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову він, зокрема, сказав:

«Я ніколи не буду на стороні того націоналістичного угару, який нині відбувається в Україні. Я буду робити все для того, щоб Україна стала нашою. Вона наша, там наш народ. Це не емоції, це мої тверді переконання».

Окрім того, він повідомив, що має намір відвідати окупований Росією Крим і хоче зробити це разом з президентом РФ Володимиром Путіним. На думку Олександра Лукашенка, питання «чий Крим» просто не існує. «Крим де-факто, я тоді ще сказав — це російський Крим. Після референдуму та де-юре Крим став російським...», — сказав Лукашенко і зауважив, що полетить на півострів, коли його туди запросить Путін. Мовляв, яке ще інше визнання з його боку потрібне.

Тим часом в МЗС України відреагували на заяви Лукашенка. «Я думаю, що немає сенсу оцінювати кожен прояв потоку свідомості, який регулярно здійснює на різних медійних платформах Олександр Лукашенко. Ми будемо оцінювати його дії», — сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Ризі, де він брав участь у зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО. «Якщо Білорусь справді визнає незаконну окупацію Криму Росією, це завдасть непоправного удару по українсько-білоруських відносинах. Ми діятимемо по повній програмі. Крим — це не те питання, де ми дозволяємо собі стриманість», — наголосив міністр.