На часі, як зазначив в. о. голови Закарпатської облдержадміністрації Петро Добромільський, розбудова і введення в дію перспективного контрольно-пропускного пункту «Біла Церква — Сігету Мармацієй». Він має з’єднати два береги річки Тиси на українсько-румунському кордоні. До речі, українське село Біла Церква Тячівського району і румунське місто Сігету Мармацієй розташовані одне напроти одного.

Мова про відкриття триває давно. І така доцільність зумовлена передусім необхідністю розвантажити міжнародний автомобільний перехід прикордонний пункт «Дякове». Адже останній — нині єдиний КПП з Румунією у межах Закарпатської області, через який їде вантажний транспорт без обмеження ваги.

І добре, що влада Закарпаття затвердила проект землеустрою і виділила земельну ділянку площею майже 12 гектарів під новий цілодобовий КПП за межами населеного пункту Біла Церква. Планують, як інформують з облдержадміністрації, побудувати чотири смуги для вантажних автомобілів, шість — для легкових, дві — для автобусів та дві смуги для пішоходів.

Одне слово, це має бути сучасний європейський прикордонний перехід.

Ужгород.