Найбільше хворих у м. Києві (704), Житомирській (296), Донецькій (290), та Запорізькій (221) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Зокрема, захворіли 429 дітей та 52 медпрацівники. За добу госпіталізували 1 660 осіб, 239 хворих померли і 9 082 — одужали. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 13 753 066 осіб, з них отримали першу дозу — 13 753 064 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози — 11 806 077. Загалом проведено 25 559 141 щеплення», — зазначили у відомстві.

З понеділка на території країни набрали чинності посилені карантинні правила. Стосуватимуться вони передусім невакцинованих громадян — і у жовтих, і у червоних регіонах. За даними МОЗ, перебуваючи на вулиці, громадяни повинні мати при собі документи. Крім того, люди, які не отримали принаймні одне щеплення проти COVID або не мають негативного тесту чи сертифіката про одужання, у жовтому рівні епідемічної небезпеки не зможуть брати участь у проведенні будь-яких масових заходів (культурних, спортивних, розважальних тощо), відвідувати кінотеатри та інші заклади культури, спортивні зали, фітнес-центри, басейни, користуватися послугами суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування: барів, ресторанів, кафе тощо.

«Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів у жовтому та червоному рівні не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил: носіння маски та дотримання дистанції 1,5 метра. Термін дії жовтого сертифіката про перше щеплення з 6 грудня — 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів. Крім того, бізнес має перевіряти у відвідувачів ковід-сертифікати. Після зчитування QR-коду на смартфоні відображається статус сертифіката: чиннии/нечинний. Без перевірки та зчитування сертифікат не вважається перевіреним», — зазначили у відомстві.