Найбільше хворих у м. Києві (1270), Полтавській (716), Донецькій (689) та Запорізькій (503) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я.

«Зокрема, захворіли 716 дітей та 200 медпрацівників. За добу госпіталізували 1 349 осіб, 467 хворих померли і 22 878 осіб — одужали. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 13 826 163 особи, з них отримали першу дозу — 13 826 161, повністю імунізовані та отримали дві дози — 11 921 738 чоловік. Загалом проведено 25 747 899 щеплень», — зазначили там.

За даними МОЗ, 7 грудня у жовту зону карантину перейшли Донецька, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Одеська, Херсонська, Луганська, Львівська, Рівненська області та місто Київ. «Державна комісія ТЕБ та НС провела засідання, на якому ухвалила низку рішень, зокрема щодо посилення контролю за дотриманням карантину та скасування червоного рівня епіднебезпеки у цих регіонах», — зазначили там.

У МОЗ нагадали, що у межах жовтого рівня епіднебезпеки заборонено: відвідування закладів освіти, якщо на самоізоляції перебувають понад 50% учнів та співробітників, робота закладів освіти, в яких вакциновано менш як 100% персоналу, проведення масових заходів, робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури, робота закладів громадського харчування (крім роботи навинос та доставки), робота спортзалів, басейнів, діяльність закладів із розміщення (крім готелів, санаторних і соціальних закладів), міжобласні та міжнародні перевезення.

Як зазначив учора ЗМІ міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, посилювати карантин на Новорічні свята не планують.

«Україна вже перебуває в адаптивному карантині, і до Новорічних свят запровадження додаткових обмежень не планується. Минулого року у цей проміжок часу була нова хвиля. Щоправда, ми тоді після свят запроваджували карантинні обмеження, це дало нам змогу хвилю відтягнути у часі. Закликаю святкувати в безпеці. В ізоляції з рідними, а також повним курсом вакцинації. Це дасть можливість оптимістично дивитися в нову хвилю», — повідомив він.