Про це він заявив в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна».

«І Верховна Рада, і я особисто щодня стежимо за ситуацією на кордоні з Білоруссю. У разі визначеної необхідності парламент України готовий працювати 24/7. Для нас не проблема працювати й у вихідні дні, і вночі», — підкреслив Руслан Стефанчук.

За його словами, загроз на українському кордоні нині немає. Голова Верховної Ради додав, що питання оборони — це пріоритет, базова потреба держави.

«Ми готові й до фінансового, й до організаційного забезпечення. А тому дуже важливо, щоб профільний міністр своєчасно інформував Верховну Раду про необхідність виділення тих чи інших коштів і презентував програму дій», — наголосив Руслан Стефанчук.

Крім того, він повідомив, що зала пленарних засідань Верховної Ради України може бути технічно переобладнана влітку 2022 року.

«Ми з колегами наразі працюємо над змінами законодавства про парламентське право, які передбачатимуть, зокрема, питання, пов’язані з технічним забезпеченням Верховної Ради України. Ми запланували й плануємо технічно переобладнати залу засідань парламенту, але розуміємо, що це можна зробити тільки впродовж тривалого канікулярного періоду. Думаю, що влітку це питання може бути вирішено. Якщо буде згода в залі, то ми обов’язково маємо здійснити переобладнання зали, передусім технологічно, а потім — і робочих місць депутатів», — поінформував глава парламенту України.

Він зазначив, що оновлені робочі місця народних депутатів будуть обладнані «і комп’ютерами, і розетками, і wifi-модулями, і електронними пристроями для голосування». «До того ж система голосування буде такою, що не лише реагує на тепло, як це є нині. Поки що ми визначаємося, чи буде це Face ID, чи система працюватиме за відбитком пальця. Тому що тепловий чинник не є індивідуалізуючою ознакою», — додав Руслан Стефанчук.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.