Так, за словами очільниці партії, народної депутатки Олени Шуляк, після побудови структури фактично з нуля «Слуга народу» проходить поворотну точку розвитку. Партія трансформується в інтерфейс комунікації та взаємодії між владою та суспільством, каже О. Шуляк. Саме на основі цієї ідеї партія розробила стратегічні завдання на 2022 рік. Серед них — прискорений розвиток місцевих організацій. «Ми маємо чітко розуміти, хто з нами і хто готовий будувати ту країну, яку описав Володимир Зеленський у своїй програмі. Для цього мають бути свідомі рішення людей стати частиною партії не просто як той, хто «співчуває», а як реальний партієць. Передусім — депутати, обрані від партії, а також активісти в регіонах», — наголосила очільниця «Слуги народу».

У наступному році партія працюватиме також над впровадженням «більш жорсткої та зрозумілої, з прозорими правилами, партійної дисципліни». За словами О. Шуляк, йдеться не лише про дисциплінарну комісію, а й про показники роботи регіональних організацій, вищих керівних органів партії. «До сфери партійної дисципліни належить також і питання імперативного мандата, — зауважила політик. — Будемо ухвалювати це рішення на запит обласних організацій після ретельної перевірки». Працюватимуть у рамках політсили і над активним роз’ясненням реформ і отриманням фідбеку з місць. Окрім того, завдяки власній мережі районних офісів «Слуга народу» планує активніше залучати людей до обговорення законопроектів та ініціатив.

Така позиція відгукнулася і в словах очільника Національної ради громад «Слуги народу», народного депутата Олександра Завітневича. Він апелював до основного принципу політичної сили — Україна починається з громади, міцної та потужної, що має кошти і повноваження для вирішення своїх проблем та забезпечення розвитку. О. Завітневич зауважив, що вперше в політичній історії країни всеукраїнська партія створила для представництва регіонів окремий вищий орган — Національну раду громад. Вона стала тим майданчиком, на якому обговорюються проекти державних рішень стосовно місцевого самоврядування, регіональної політики та обмінюються досвідом регіональні організації.

Підбиваючи підсумки минулого року, О. Шуляк зазначила, що «Слузі народу» вдалося також виконати програмні обіцянки партії. «Із точки зору ухвалених законів, ми виконали 42 відсотки обіцянок партійної програми, — сказала вона. — Наступного року зосередимося на розбудові партійної структури, відкриватимемо нові офіси, підемо «вглиб» у громади. Зокрема, з нашими партійними крилами «Зе! Жінки» та «Зе! Молодіжка».

Перераховуючи здобутки політичної сили, яку очолює, О. Шуляк акцентувала на найважливіших системних реформах, впроваджених Верховною Радою: завершення земельної реформи, судова реформа, початок реформи містобудування, боротьба з олігархією, стимулювання інвестицій, діджиталізація. Серед важливих ухвалених ініціатив назвала запровадження податкової амністії, законопроект про народовладдя через референдум, інвестиційні няні та індустріальні парки. А також запровадження цифровізації всіх публічних послуг законом про режим paperless, ухвалення революційного рішення, яким електронні документи прирівняли до паперових та карток, легалізація віртуальних активів, врегулювання роботи колекторських компаній тощо.

Натомість голова фракції «Слуга народу» в Верховній Раді Давид Арахамія заявив, що влада хоче вийти на новий формат мирного врегулювання на Донбасі. Мовляв, робота «нормандської четвірки» зайшла в глухий кут, і на цьому фоні виникла загроза повномасштабної ескалації бойових дій зі сторони Росії. «Наша стратегія: перше, це деескалація, а друге — зміна цього «нормандського формату». У нас є два варіанти: один — це прямі переговори з Путіним і другий — додання Сполучених Штатів Америки до нормандського чи якогось іншого формату, — сказав Давид Арахамія. — Це в активній фазі обговорення. Тут так багато сторін, що я, на жаль, не можу давати ніяких дат, але наш внутрішній дедлайн — кінець першого кварталу 2022 року».

Вл. інф.

Фото: sluga-narodu.com