Під час зустрічі обговорювали ультиматум Кремля стосовно так званих «гарантій безпеки» і загрозу російського вторгнення до України. За підсумками засідання генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що держави Альянсу відмовили Росії у задоволенні її вимог, які стосуються нерозширення НАТО та присутності військ блоку на його східному фланзі. 

За словами Є. Столтенберга, союзники підтвердили, що вони не дозволять позбавити їх можливості захищати та обороняти один одного. «Члени НАТО готові вести діалог з Росією, але ми не підемо на компроміс щодо основних принципів, ми не підемо на компроміс щодо суверенітету та територіальної цілісності кожної країни у Європі», — наголосив він.

Натомість Єнс Столтенберг розповів, що Альянс запропонував Росії запланувати серію зустрічей та обговорити обмеження використання ракет у Європі. «Під час зустрічі ми ясно дали зрозуміти, що готові запланувати серію зустрічей, присвячених широкому колу різних тем, включаючи ракети і взаємні обмеження, що верифікуються, на використання ракет в Європі», — заявив Столтенберг. Однак, за його словами, російська сторона зазначила, що не готова до таких пропозицій.

Також Єнс Столтенберг підкреслив, що Україна не становить загрози для

Росії, і нинішня криза із нарощуванням військ на кордоні створена саме Москвою.

Росія ж, як заявив очільник її делегації, заступник міністра закордонних справ РФ Олександр Грушко, не збирається йти на компроміси щодо своїх вимог.

Нагадаємо: Кремль вимагав припинення політики відкритих дверей НАТО та надання юридичних гарантій подальшого непросування Альянсу на схід. Крім того, НАТО і РФ поки не погодили взаємне відновлення представництв.

Олександр Грушко заявив, що представництво РФ при НАТО може відновитися за певних умов.

Водночас учора переговори з Росією, спрямовані на послаблення напруженості через нарощування російських військ біля кордону з Україною, продовжилися на рівні ОБСЄ. Крім того, у Відні відбулося засідання постійної ради

Організації з безпеки і співпраці в Європі, в якому взяли участь усі 57 країн-членів. На момент верстки номера, інформація про результати цих перемовин не надходила.