Станом на цей день в Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Сумській та Чернівецькій областях встановлено помаранчевий рівень епіднебезпеки, решта регіонів перебувають на жовтому рівні, зазначили у міністерстві. Найвищий рівень захворюваності — в Івано-Франківській, Сумській та Чернівецькій областях. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, новий штам коронавірусу «Омікрон» виявлено у восьми регіонах країни — Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Львівській областях та місті Києві.

Очільник відомства також попередив, що через зростання захворюваності на COVID-19 знову можуть припинити планові госпіталізації.

«Після впровадження червоного рівня епідемічної небезпеки у державних та комунальних закладах охорони здоров’я буде припинено планові госпіталізації для переорієнтації звільнених ліжок на прийом пацієнтів з коронавірусною хворобою», — сказав Віктор Ляшко.

Він повідомив, що нині у лікарнях країни виділено понад 64 тисячі ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19, із них понад 96,7 відсотка забезпечено киснем.